Търсене
0
Кошница

Светлина за новото хилядолетие

  • Наличност В наличност
  • Автор: ТОМАС МАЙЕР
  • А-27
  • Преводач: Диана Ботушарова
  • Брой страници: 392

  • 20,00 лв.




Светлина за новото хилядолетие“ съдържа богат и изключително важен материал. В непубликуваните досега писма и документи, събрани в тази книга, се разглеждат различни теми от голямо значение за нашето време – края на ХХ век и новото хилядолетие, бъдещето на духовната наука, карма и реинкарнация, живот след смъртта, действието на злото, съдбата на Европа, както и скритите причини за Първата световна война.
Описва се и срещата на двама велики мъже и връзката между тях, която продължава след смъртта им: Рудолф Щайнер (1861-1925) – пророк, духовен учен и културен обновител, и Хелмут фон Молтке (1848-1916) – началник на Генералния щаб на германската армия при избухването на Първата световна война.

Хелмут фон Молтке се запознава с Рудолф Щайнер чрез съпругата си Елиза, която е негова езотерична ученичка. През 1914 г., назрелите противоречия между него и кайзера водят до свалянето на Молтке от длъжността му. Това засилва още повече връзката между Щайнер и генерала, която включва лични срещи и писмена кореспонденция. Молтке умира две години по-късно, но Рудолф Щайнер поддържа контакт с екскарнираната му душа чрез своите способности за екзактно ясновидство и започва да получава съобщения, които предава на Елиза фон Молтке. Поради значението им за настоящето и бъдещето, тук те са възпроизведени без съкращения, както и по-голямата част от писмата на генерала до съпругата му, свързани тематично със съобщенията. Книгата включва още: „Документ, който можеше да промени световната история“, съдържащ размислите на Молтке за причините довели до войната, който Рудолф Щайнер е бил възпрепятстван да публикува; ключово интервю с Рудолф Щайнер за в-к „Льо Матен“, коментари и есета от Юрген фон Гроне, Йенс Хайстеркамп и Йоханес Тауц; откъс от „История на град Рим през средновековието“ от Фердинанд Грегоровиус, непревеждан досега на български език и съдържащ важна информация от историята на България; въведение и бележки от издателя Томас Майер.