Търсене
0
Кошница

Смъртта на хранатa и възкресението на човечеството

  • Наличност В наличност
  • A-36
  • Преводач: Димитър Димчев
  • Брой страници: 208

  • 18,00 лв.
В „Смъртта и храната, възкресението на човечеството” Пол Емберсон представя един съвременен поглед върху преодоляването на негативните елементи в човешката душа, които възпрепятстват усвояването на по-висшите сили, а то е необходимо за излекуването от болестта на грехопадението. Книгата дава широк поглед върху проблемите на храненето на фона на цялата общочовешка еволюция. Читателят се изправя пред няколко сериозни проблема, един от които е: Как може да се избегне предстоящата криза в областта на храненето? В основата на този проблем стои твърдението на автора, че духовните сили отдавна вече не присъстват в храната и че днес са погрешни всички мерки, които oткъсват човека от Земята и го приближават към Космоса.

Шокиращи са аргументите на автора за полезността на храненето с месо и алкохол. Според него, всеки човек с небалансирано мислене отказва приемането на подходящи лекарства, съдържащи алкохол, а подобно отношение е не само вредно за здравето. То е непреодолима пречка за всеки духовен напредък, според автора.

Той изразява и тревогата си от предстоящото поробване на човечеството от машините, но много поголяма е неговата тревога от трагичното разочарование на елементарните духове от хората, които ги игнорират. Пол Емберсон твърди, че те вече са решили да превърнат Земята в нещо различно от първоначалното й предназначение в началото на световната еволюция. И във връзка с това той пита: „Какво ще направят те с хората? Дали ще ни унищожат, или ще се отнасят с нас като с домашни животни или роби ? И какво ще бъде нашето място в един свят, където сме преотстъпили нашата интелигентност на машините, за да станат те наши господари?